cykler på fortovene

hej , jeg vil gerne gøre opmærksom på at skolebørnene cykler hver morgen på fortovene til magretheskolen ,vi er 2 damer som er dårligt gående,og skal med bus til jyllinge ved stoppestedet lige før kirken, men er ved at blive kørt ned af cyklister på fortov, det kan da ikke være rigtigt, selv i modsat retning kører de på fortovet, kan vi ikke gøre noget ved det på en eller anden måde ??????, jeg ved at det nok er svært, men alligevel, der er en skolesti bag kirken ???????

venlig hilsen jytte jørgensen

oliver.pust
oliver.pusts billede
Offline
Last seen: 5 years 42 uger siden
Indmeldt: 27/03/2010
cykler på fortovene

Hej

Jeg er far til to børn, som er 7 og ti år gammel. Og som Palle har antydet, har jeg anvist mit yngre barn, at cykle på fortovet. Undersøgelser viser, at børn må fylde 10 år, indtil de kan skønne trafiksituationer korrekt. Derfor må i andre lande børn, som er yngre end 8 år, ikke cykle på vejen og børn, som er yngre end 10 år, stadig cykle på fortorvet. Men jeg er helt enig, at børn må give agt på fodgængere, når de cykler på fortorvet.

Cykelstien bag kirken er en god ide. Men når man bor på den sydlige side af Hovedgaden, må man krydse Hovedgaden under den stærkeste morgentraffik. Og den ide kan jeg overhovedet ikke lide, når jeg ser, hvor stærkt bilister kører i gennem landsbyen.

Med venlig hilsen
Oliver

Palle Gram
Palle Grams billede
Offline
Last seen: 3 timer 16 min siden
Indmeldt: 13/02/2010
Skolebørn på fortovene

Hej Jytte
Tak for dit indlæg. Jeg sidder i Landsbyrådet - og er med i vores Trafikudvalg.
Selvfølgelig skal skolebørnene ikke bruge fortovene. Grunden til at nogle alligevel gør det, er jo nok at deres forældre har lært dem det, aht. trafiksikkerheden. Det er måske også OK, når der er tale om de helt små børn, der lige har lært at cykle - og som måske bliver ledsaget af deres forældre. Men større børn på vej til skole, bør selvfølgelig bruge den dertil indrettede skolesti bag om kirken - eller hvis de absolut vil bruge Hovedgaden, så cykle pænt i højre siden af vejen!
Vi har faktisk over for Park&Vej, Roskilde Kommune nævnt problemet. Og vores foreslag var at afhjælpe problemet ved hjælp af en ændret afstibning på Hovedgaden. At markere med dobbelt-striber hele vejen gennem byen samt at lave en sidemarkering i hver side med en lidt bredede "Cykelsti" end der nu er blevet. Men det blev forkastet pga. økonomi - og afstribningen er blevet som før.
Min umiddelbare løsning er, at forældrene skal lære deres børn at bruge skolestien bag om kirken. Og hvis nogle små børn så engang imellem - af sikkerhedshensyn - bruger fortovet - så skal de selvfølgelig vise hensyn til de gående - det er jo dem fortovene er beregnet til! Men lad os få nogle kommentarer fra forældrene til de cyklende børn!