Bevar Gundsømagle Bibliotek

I det ”sparekatalog” som konsulentfirmaet Deloitte har udarbejdet for Roskilde Kommune kan man igen se, at de små biblioteker i Roskilde Kommune, herunder Gundsømagle Bibliotek, nævnes som sparemuligheder. Besparelserne ved at nedlægge 3 biblioteker er dog ikke overvældelse store, og udgiften til i stedet at indføre en bogbus er end ikke medregnet i forslaget. Evt. besparelser på biblioteksområdet og andre områder kommer til drøftelse i nærmeste fremtid – og på budgetseminaret i september. Derfor er det på høje tid for borgerne, at gøre opmærksom på vigtigheden af bibliotekerne. Gundsømagle Bibliotek i Rosencenteret bliver flittigt benyttet, har et utroligt og hjælpsomt personale, et stort udlån og mange aktiviteter. I den analyse som Roskilde Kommune gennemførte i foråret 2010, omkring borgernes oplevelse af bibliotekerne, nævnes Gundsømagle Bibliotek også som et at de mest ”Spændende og inspirerende” i Kommunen. Og alle, der bruger biblioteket ved også, at hvad de måske ikke lige har hjemme her og nu, ja, det kan de skaffe i løbet af få dage. Lad dette derfor være en opfordring til vores kommunalpolitikere om, at tænke sig en ekstra gang om, inden man skrider til en eventuel lukning. Bliver biblioteket først lukket, er det meget svært senere at genåbne. Ved at lukke biblioteket vil man også fjerne en stor del af eksistensgrundlaget for byens samlingspunkt, Rosentorvet. Og således vil hele Gundsømagle være i fare for, at ende som et meget dødt og kedeligt bo-område. En soveby! Til borgerne i Gundsømagle: Kom op at stolene – og kæmp for biblioteket. Spørg jeres lokale politikere om deres mening – og fortæl dem, hvor vigtigt det er med dette sted. Og lad os i stedet være kreative, tænke på andet end altid besparelser, måske man var bedst tjent med at UDBYGGE biblioteket. Lave en lille café, lave foredragsaftener – og måske gå i samarbejde om at biblioteket af og til kunne anvende lokalerne ved siden af på en fordelagtig måde. Mange sommerhilsener Palle

CamillaT
CamillaTs billede
Offline
Last seen: 8 years 8 uger siden
Indmeldt: 24/08/2010
Biblioteket

Vi er storbrugere af biblioteket i vores familie og ville være rigtig kede af at se det lukke. Hvilke kommunalpolitikere er "på sagen"? Jeg skriver meget gerne hvis jeg kan få at vide, hvem der er rette vedkommende.
Venlig hilsen
Camilla Juul

Dina Fagerhoj
Dina Fagerhojs billede
Offline
Last seen: 3 years 38 uger siden
Indmeldt: 23/01/2010
Biblioteket lukker ikke foreløbigt!!!

På baggrund af mange henvendelser fra lokalområdet og den generelle modstand mod lukning af lokale biblioteker er Gundsømagle Bibliotek foreløbigt fredet.

Palle fra Gundsømagle Landsbyråds bestyrelse er meget tilfreds med udmeldingen fra Roskilde kommune, men han lover at holde øje med kommunes forslag fremover.

Bestyrelsen takker for opbakningen i Gundsømagle og for den indsats som flere borgere selvstændigt har ydet.

Mvh. Bestyrelsen i Gundsømagle Landsbyråd